Kunst

Adam & Siam is een plek waar kunst en restaurant samenkomen, waar twee werelden elkaar ontmoeten en waar een mix van culturen samensmelten. De exposities die Adam & Siam neerzet, zal de bovengenoemde elementen bevatten. De kunstenaars en kunstinstellingen worden hierop uitgekozen.

De locatie met de zeer bijzondere en monumentale elementen en diens geschiedenis speelt ook een belangrijke rol.

Adam & Siam wisselt iedere 2-3 maanden van thema met de daarbij behorende expositie. Door middel van onze culturele agenda willen wij onze bezoekers kennis laten maken met onze identiteit. Van kunstenaars uit binnen- en buitenland die een verbinding hebben met de betreffende thema’s zal er werk getoond worden in zowel groeps- als solo-exposities. Van het Rokin tot aan de Nes zal Adam & Siam gevuld worden met hedendaagse kunst.

Ons pand aan het Rokin en de Nes heeft een rijke historie en de openingsexpositie van Adam & Siam is geïnspireerd op het (persoonlijke) verhaal van het monumentale tabakspand - en de handelsgeschiedenis tussen Amsterdam en Azië. Het pand uit 1896 is ooit opgekocht door de heer Brusse, hij was makelaar in tabak.

De heer Brusse handelde in tabak uit Nederlands-Indië. Verschillende elementen zijn terug te vinden in het pand, zoals de kleur van de muren, de kluis, de houten ornamenten en de originele tegels in de gang met bloemenprint.

Official opening on the 30th of July from 4m:

" Just Like That "

The Amsterdammer Rob de Wilde has made a special collection for Adam & Siam. The opening is the 30th of July from 16:00 till 19:00.

The collection will be on show for the next couple of months. Come by and see!

ADAM & SIAM, ROKIN 93, AMSTERDAM

  • Reflections
    Reflections
  • The Wandering Eye
    The Wandering Eye